Nincs telitalálatos az ötös lottón
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki: 10, 13, 15, 31, 38. Joker: 561193. Telitalálatos szelvény nem akadt, a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 861 980; a 3 találatos szelvényekre 16 375; a 2 találatos szelvényekre 1265 forintot fizetnek.
Van saját recepted?

Fonatos derelye

Fonatos derelye
Könnyű
61-120 perc
6 fő
101-300 Forint
Hozzávalók:

A tésztához:
  • 2 1/2 pohár liszt
  • 1 pohár forró víz
  • 2 ek. zsíros túró
  • 1 ek. olvasztott vaj
  • 1/2 tk. só
A  töltelékhez:
Kiváló vasárnap déli fogás a hagyományos húsleves után.

1. A tálba szitált lisztet sózzuk meg, tegyük bele a túrót, a vajat, s egy pohár jó meleg vízzel keverjük össze.

2. Liszttel meghintett munkalapon gyúrjuk addig, amíg jó kis rugalmas tésztát kapunk. Letakarva 10-15 percig tegyük félre. Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket.

3. A krumplit megfőzzük, utána pürésítjük. A vékonyra vágott gombát kevéske olajon megdinszteljük, ezután a kettőt összekeverjük. Megsózzuk, borsozzuk, aprított petrezselyemmel ízesítjük.

4. Három részre osztjuk a tésztát. A darabokat kb. 10 cm-es szélességű hosszúkás lapokká nyújtjuk. Két evőkanál segítségével gömböket formálunk a töltelékből, s a kinyújtott tésztára sorakoztatjuk egymástól legalább 5 cm távolságra.


5. A tészta széleit vizes ecsettel áthúzzuk, aztán egybefogjuk, megnyomkodjuk. 

6. Pohár segítségével szaggassuk ki a derelyéket. A tésztaszéleket ujjainkkal cakkosítsuk, kis "varratokat" nyomogassunk belé. Ezzel meg is erősítjük a tölteléket, és ki is csinosítjuk a derelyéket. A kész darabokat tányérra rakjuk, s hűtőbe tesszük addig, amíg az összessel el nem készülünk.


7. Bő, sós vízben főzzük ki, amelyet pár szem borssal, 1-2 babérlevéllel illatosítottunk. Amikor a derelyék feljönnek a víz színére, szűrőlapáttal szedjük ki őket. Tejföllel vagy vajjal tálaljuk.

Forrás: vk.com
Címkék: főételek, tészta
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/49512/pics/lead_800x600.jpg
főételek,tészta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?