Van saját recepted?

Fűszeres csirkeragu (csahohbili)

Fűszeres csirkeragu (csahohbili)
Könnyű
61-120 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
Az összetevők aránya ízlés függvénye.
Ennek a receptnek a legjobb tulajdonsága, hogy nem tartalmaz hozzáadott zsírt. Csak a csirke és a fűszerek. Mennyei párosítás.

1. Mivel az eredeti grúz csirkeragu, az ún. csahohvili zsiradék nélkül készül, a csirkedarabokat forró serpenyőben kezdjük el pirítani. Kb. 10-15 perc alatt szép hólyagocskák lesznek a húson, ekkor áttesszük egy fedeles edénybe.

2. A felaprított hagymát megdinszteljük a csirkecombok kisült zsírjában (kb. 5 perc), majd a combokhoz adjuk.

3. Rádobjuk az apróra vágott, szinte pépesített paradicsomszószt.

4. Felöntjük a borral, és erős tűzön felforraljuk. Ezután lefedjük, és takaréklángon 20 percig főzzük.

5. Közben hozzáadjuk a fokhagymát és a többi fűszert.

6. Így pároljuk újabb 20 percig. Aztán már csak élvezzük a különleges ízét, illatát!

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/51061/pics/lead_800x600.jpg
csirkecomb,főételek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?