Van saját recepted?

Rakott krumpli gombával

Rakott krumpli gombával
Könnyű
31-60 perc
4 fő
101-300 Forint
Hozzávalók:
A rakott krumplinak mi egy sokkal magyarosabb változatát ismerjük, de higgyék el, ez a hús- és tojásmentes verzió is nagyon ízletes.

1. A meghámozott krumplit 2-3 mm vastagságú karikákra vágjuk, jól átmossuk, s hagyjuk, hogy a víz teljesen lecsepegjen róla.

2. A gombát szeleteljük fel.

3. Mély serpenyőben melegítsük fel a vajat/olajat. Dobjuk rá a krumplit, s jól keverjük el, hogy mindenhová jusson a zsiradékból. Sózzuk, borsozzuk, és pár percig még pirítgassuk a szeletkéket.

4. Közben egy másik serpenyőben dinszteljük meg a gombát, sózzuk ezt is. 

5. A sülő krumplit fűszerezzük aprított fokhagymával, és öntsük fel a tejszínnel. Néhány percig hagyjuk sűrűsödni a tejszínt, akkor levesszük az edényt a tűzről, a krumplihoz keverjük a  gombát, és az egészet meghintjük felaprított petrezselyemzölddel.

6. Zsiradékkal kikent sütőformában, forró sütőben (190-200 fokon) 20-30 perc alatt készre sütjük ezt a finom zöldséges ételt.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/51078/pics/lead_800x600.jpg
főételek,gomba,krumpli,vegetáriánus
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?