Van saját recepted?

Körtés sertéstekercs

Körtés sertéstekercs
Könnyű
31-60 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
Nem is gondolnák milyen jó barátságban vannak a körte és a sertés, ez a recept ezt hivatott bizonyítani.

1. A tarját vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, megsózzuk, borsozzuk.
A hagymát felkarikázzuk, a gombát hosszában szeleteljük, a körtét kisebb darabokra vágjuk. A sajtból fél centiméterszer fél centiméteres csíkokat nyesünk.

2. A hagymát megpároljuk, félidőben hozzáadjuk a gombát, s 10 percig együtt dinszteljük. Amikor kihűlt, belekeverjük a körtedarabkákat is.

3. A kiterített hússzeletekre pár kanálnyi tölteléket simítunk, arra fektetjük a sajtcsíkot, és feltekerjük. A tekercseket cérnával átkötjük, vagy fogpiszkálóval megerősítjük a széleket.

4. Zsiradékkal kikent tepsibe fektetjük a húsokat, s előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük kb. 10 percig. Akkor felengedjük a vörösborral, s addig sütjük, amíg az alkoholos lében megpuhulnak, majd szépen megpirulnak a gazdag töltelékű tekercsek.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/51076/pics/lead_800x600.jpg
főételek,gyümölcsös,hús,sertés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?