Van saját recepted?

Túrókrémes - ananászos torta

Túrókrémes - ananászos torta
Könnyű
31-60 perc
8 fő
101-300 Forint
Hozzávalók:

A tésztához:
A krémhez:
Figyelem! Ha valaki nem szereti az ananászt, akkor helyettesíthető barackkal is, mert ez a torta akkor is isteni finom lesz.

1. A tojásfehérjéket a cukorral verjük keményre. egyesével üssük bele a tojássárgákat, s oszlassuk el benne.

2. A lisztet kisebb adagokban keverjük a habhoz.

3. Sütőpapírral bélelt tepsibe egyengessük a piskótatésztát. Néhányszor rázzuk a forma széléig a masszát, a közepe maradjon kissé gödrösebb.

4. 180 fokon 25-30 perc alatt süssük meg.

5. Ha elkészült, vegyük ki a formából, szabadítsuk meg a papírtól, aztán vágjuk két lapba.

6. A krémhez a zselatint áztassuk vízbe. Adjuk a túróhoz a tejszínt, a porcukrot, és alaposan turmixoljuk össze. Majd a a kissé felmelegített zselatint is keverjük hozzá. Végül jöhetnek az ananászdarabkák! (Az ananász helyettesíthető őszibarackkal is.)

7. Az egyik tortalapot tegyük vissza a formába, amelyre előzetesen papírt vágtunk. Amikor a túrókrém dermedni kezd, kenjük a lapra. Ráillesztjük a fedőlapot, s legalább 6 órára hűtsük be.

8. A formából kivéve hintsük meg porcukorral. Máris szeletelhető.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/51058/pics/lead_800x600.jpg
ananász,édességek,gyümölcsös,sütemény,torta,túrós
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?