Van saját recepted?

Héjában főtt burgonya gazdagon

Héjában főtt burgonya gazdagon
Könnyű
31-60 perc
4 fő
101-300 Forint

Hozzávalók:

Egy egyszerű krumplit is mesésen fel lehet turbózni néhány egyszerű hozzávalóval.

1. A krumplit tisztítás után egészben megfőzzük, kihűtjük, majd meghámozzuk.
2. Mindegyik krumplit kettévágjuk, és kiskanál segítségével kikaparjuk a belsejét. Kis csónakokat kapunk.
3. A sonkát és a hagymát felaprózzuk, a sajtot durva lyukú reszelőn lereszeljük, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, és mindezeket a kikapart krumplibéllel meg a tejföllel jól összekeverjük. Ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk, és a finom tölteléket visszakanalazzuk a krumplicsónakokba.
4. Előmelegített sütőben 220-250 fokon kb. fél óra alatt ropogósra sütjük.
5. Melegen is, hidegen is fogyasztható. Szép lesz, ha a tetejét még külön petrezselyembóbitával díszítjük.

    Forrás: vk.com

    |
    https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/46786/pics/lead_800x600.jpg
    burgonya,krumpli,sajtos,sonkás
    Feliratkozás blogértesítőre

    Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

    Feliratkozom

    Hozzászólások

    Ezeket a cikkeket olvastad már?