Van saját recepted?

Sajtos virslirolád

Sajtos virslirolád
Könnyű
31-60 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
  • 500 gr fagyasztott leveles tészta
  • 500 gr virsli
  • 50 gr sajt
  • tojás a kenéshez
A szilveszteri bulik sztárja a leveles tésztás bundába bújtatott virsli, de egész évben várhatjuk ezzel vendégeinket, nem lesz ellenükre, higgyék el nekem.

1. A fagyasztott tésztát felengedjük, sodrófával 4-5 mm-es vastagságúra nyújtjuk.

2. Aztán 1.5-2 cm szélességű csíkokra vágjuk. (Sok időt megspórolunk, ha előhűtött leveles tésztát használunk: nem kell szöszölni a felengedéssel, nyújtással...)

3. Ha a virsli műbőrös, húzzuk le a fóliát, bőrös virsli estében ez a művelet elmarad, megint nyerhetünk egy kis időt. Hosszában vágjuk be, s a résbe töltsünk reszelt sajtot.

4. Spirálisan haladva csomagoljuk a tésztacsíkokba a virsliket. Hagyjuk, hogy a virsli végei kikandikáljanak a tészta alól.

5. A roládokat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, majd 15-20 percig pihentessük.

6. Akkor kenjük meg a tészta tetejét, oldalát felvert tojással.

7. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 20 perc alatt szép pirosra, ropogósra sülnek a gurigák.

8. Melegen is, hidegen is kitűnő étel!

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/51661/pics/lead_800x600.jpg
leveles,sósságok,tészta,virsli
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?