Van saját recepted?

Szerb grízkoch

Szerb grízkoch
Könnyű
31-60 perc
4 fő
101-300 Forint
Hozzávalók:
  • 6 csapott ek. porcukor a tésztához
  • 3 csapott ek. porcukor a tejhez
  • 4 púpos ek. gríz
  • 4 púpos ek. liszt
  • 6 db tojás
  • 1 gr vaníliaesszencia
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/2 l tej
Ez a hagyományos szerb édesség a magyar sütőkben és éppen olyan finom lesz, ehetjük kiskanállal is.

1. Válasszuk szét a tojások sárgáját és a fehérjét.

2. Verjük kemény habbá a fehérjét, tovább verve adjuk bele a porcukrot, majd egyesével a tojások sárgáját. A massza térfogata érzékelhetően megnő.

3. A sütőport, a grízt és a lisztet már kanalanként adagoljuk a kikevert habba (A keverésben a széléről haladjunk a közepéig).

4. Egy 28x34 cm-es alacsony peremű, oldalán is kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát.

5. 180 fokon 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e mindenhol.

6. Amíg hűl a tészta, forrpontig hevítjük a tejet. Ekkor belekeverjük a cukrot és a vaníliát.

7. A félig kihűlt grízkochot az edényben hagyva vágjuk darabokra, majd a forró tejjel öntsük le. A sütemény fel kell, hogy igya az összes tejet.

8. Hűtőben hűtsük ki teljesen. Együk nyugodtan kiskanállal, hiszen nagyon puha desszertet sütöttünk.

Forrás: vk.com
Címkék: édességek
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/51662/pics/lead_800x600.jpg
édességek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?