Van saját recepted?

Túrós lepény aszalt gyümölcsökkel

Túrós lepény aszalt gyümölcsökkel
Könnyű
31-60 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
Mi tudja feldobni ezt az egyszerű túrós süteményt leginkább? Hát az aszalt barack, a mazsola és a szárított meggy!

1. A grízt keverjük el a tejben, s hagyjuk állni 10 percig.

2. Habosítsuk ki a cukrot a tojásokkal, tegyük hozzá a túrót, a sót, majd a megduzzadt grízt. Keverjük a masszába a gyümölcsöket (meggyet, barackot, áztatott mazsolát).

3. Zsiradékkal kikent, zsemlemorzsával vagy grízzel meghintett tepsibe öntsük a lepény tésztáját.

4. Előmelegített sütőben, 200 fokon 40 percig sütjük. A sütő ajtaját ne nyitogassuk, mert a lepény összeesik.

5. Tálalás előtt hintsük meg porcukorral.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/51658/pics/lead_800x600.jpg
édességek,lepény,sütemény,túrós
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?