Van saját recepted?

Meggyes-túrós brownie

Meggyes-túrós brownie
Könnyű
61-120 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
  • 100 gr étcsokoládé
  • 120 gr vaj
  • 150 gr cukor
  • 4 db tojás
  • 150 gr liszt
  • 1 csapott tk. sütőpor
  • 300 gr túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 400 gr meggy (mag nélkül)
  • csipetnyi só
A klasszikus browniet kicsit megcsavartam, raktam hozzá egy kis túrós krémet, ezzel pedig új szintre lépett ez az egyébként is mennyei sütemény.

1. A darabokra tört csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött vagy mikróban fölolvasztjuk.

2. Mixerrel kihabosítunk 2 tojást és 50 gr cukrot, aztán beleadunk csipetnyi sót és 1 csomag vaníliás cukrot.

3. A túrókrémhez a túrót és a cukrot valamint a maradék 2 tojást jól kikeverjük, s mixerrel krémes állagúra dolgozzuk.

4. A cukros-tojásos keverékhez öntjük a felmelegített, majd langyosra hűlt csokoládét, aztán a sütőporral elegyített lisztet. A legkisebb fokozaton ezekkel is átkeverjük.

5. Magas peremű, kivajazott sütőformába öntjük a tészta 1/3 részét. Miután elegyengettük, rátesszük a túrós massza felét.

6. A túrórétegre szórjuk a meggy felét. Újból jön egy adag tészta, a túró másik fele, arra pedig a maradék meggy. A rétegezést az utolsó 1/3 adag tészta zárja. Érdemes a tetején bevágásokat ejteni, így könnyebb lesz majd szeletelni.

7. Előmelegített sütőben, 180 fokon 40-50 percig sütjük a brownie-kat. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy mindenütt átsült-e.

8. A formában hagyjuk kihűlni.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/51657/pics/lead_800x600.jpg
csokis,édességek,meggyes,sütemény
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?