Van saját recepted?

Töltött gombafejek

Töltött gombafejek
Könnyű
31-60 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
El tudnak képzelni ettől ízletesebb és ízlésesebb gombás főételt? Ugye hogy nem!

1. Mossuk meg, szárítgassuk le a gombát, s éles késsel szabadítsuk meg a tönkjétől. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, és a gombasapkákat - nyitott felükkel felfelé - ültessük szorosan egymás mellé.

2. A nagyon apróra vágott csirkehúst 1 ek. felmelegített olajon, közepes hőfokon kezdjük el sütni. Közben kevergessük. 

3. Pár perc múlva tegyük mellé a felaprított gombaszárat, s továbbra is kevergetve pirítsuk 5 percig.

4. A liszttel elkevert tejfölt ezután öntsük a dinsztelődő húsra, és sózzuk, borsozzuk meg a készülő tölteléket. Pároljuk még 8-10 percig, amíg a leve elkezd sűrűsödni. Akkor vegyük le a tűzről.

5. Amikor kicsit meghűlt, keverjük bele a lereszelt feta sajtot meg a finomra aprított petrezselyemzöldet.

6. Két evőkanál segítségével formáljuk/gömbölyítsük a tölteléket, s töltsük meg a gombafejeket. Mindegyik tetejére hintsünk reszelt mozzarellát.

7. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15-20 percig süssük ezt a finom és mutatós ételt!

8. Tálalás előtt kis ideig hagyjuk hűlni.

Forrás: vk.com
Címkék: csirke, főételek, gomba
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/51648/pics/lead_800x600.jpg
csirke,főételek,gomba
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?