Van saját recepted?

Kefires torta morzsával

Kefires torta morzsával
Könnyű
61-120 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:

A tésztához:
A morzsához: 
Figyeljünk rá oda sütés közben, mert a tészta hajlamos kimászni a sütőformából!

1. Először a morzsát készítsük el. A felmelegített vajat, a cukrot, a lisztet és a kakaóport villával nyomkodjuk/keverjük addig, míg nem válik morzsalékossá.

2. A kefires tésztához első lépésként a tojásokat habosítsuk ki a cukorral.

3. Keverjük hozzá a kefirt, a sütőporos lisztet és az étolajat, alaposan dolgozzuk össze a masszát, verjük is fel kicsit.

4. Amikor ezzel készen vagyunk, gazdagítsuk a tésztát aprított dióval.  (Természetesen bármiféle maggal vagy aszalt gyümölccsel bővíthetjük a listát!)

5. Zsiradékkal kikent tortaformába öntjük, és rászórjuk tetejére a kakaós morzsát.

6. 180-200 fokon kb. 40-45 percig sütjük. Vigyázat! Sütés során a tészta akár duplájára is nőhet!

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/51530/pics/lead_800x600.jpg
édességek,kefíres,sütemény,torta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?