Van saját recepted?

Banántorta

Banántorta
Könnyű
31-60 perc
4 fő
101-300 Forint
Hozzávalók:

A tésztához:
A krémhez:
  • 1 tubus sűrített tej 
  • 1 doboz tejszín
+ zsiradék a forma kikenéséhez
Megmaradt néhány banán, de már nem szeretnénk megenni mert bebarnult? Semmi gond, süssük bele egy igazán krémes tortába!

1. A mély tálba ütött tojásokat alaposan kihabosítjuk a cukorral és a tejföllel. 

2. Ezután a tojásos masszához keverjük a felmelegített vajat és a villával összetört banánokat.

3. Sorrendben a finomra aprított dió következik.

4. Végül a sütőporral elegyített lisztet adagoljuk a tésztaalaphoz.

5. A tésztát egy zsiradékkal kikent, 22 cm átmérőjű tortaformába öntjük, és 190 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

6. Amikor a torta kihűlt, két lapba vágjuk. A tetejét és az alját óvatosan levágjuk, a darabokat összemorzsoljuk.

7. Az időközben elkészült krémmel (a sűrített tejet a tejszínnel jól felvertük) megkenjük a torta közepét, díszítjük az oldalát, tetejét, majd megszórjuk az tortamorzsával.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/51651/pics/lead_800x600.jpg
édességek,sütemény,süti
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?