Van saját recepted?

Almatorta főtt krémmel

Almatorta főtt krémmel
Könnyű
61-120 perc
6 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:

A tésztához:
A krémhez:
  • 350 ml tej
  • 1 db tojás
  • 2 ek. keményítő
  • 4 ek. cukor
  • 1/3 tk. vanília
  • 2 nagyobb alma
  • porcukor a szóráshoz
Minden nap egy alma, az orvost távol tartja és minden nap egy szelet almatorta a szomorúságot is!

1. A mély tálba szitált liszthez keverjük a sót meg a sütőport.

2. A hideg vajat kis kockákra vágva morzsoljuk el a liszttel.

3. Üssük hozzá a tojást, adjuk bele a cukrot, tejfölt, és gyúrjuk rugalmas tésztává. Cipóba formálva tegyük addig hűtőbe, míg a töltelék elkészül.

4. Külön edényben habverővel keverjük össze a tojást, cukrot, vaníliát és a keményítőt.

5. Öntsük fel hideg tejjel, aztán tűzre téve, folyamatosan kevergetve hevítsük forrpontig.

6. A tésztát osszuk két részre 1/3 - 2/3 arányban.

7. A nagyobb részt kinyújtjuk, majd 20 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy kis pereme is legyen.

8. Megszórjuk a darabokra vágott almával. (Jöhet rá kis fahéj is...) Erre öntjük a meleg krémet.

9. A maradék tésztát kinyújtás után csíkokra vágjuk, és berácsozzuk vele az almatorta tetejét.

10. Előmelegített sütőben, 180 fokon 40-50 percig sütjük. A tészta tetejének, oldalának is szépen meg kell pirulnia.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/51664/pics/lead_800x600.jpg
almás,édességek,sütemény,torta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?