Van saját recepted?

Húsos batyu

Húsos batyu
Könnyű
61-120 perc
6 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:

A tésztához:
  • 2 1/2 pohár liszt
  • 1 db tojás
  • 1 tk só
  • 1 pohár meleg víz
A töltelékhez:
Bele kell fektetni a munkát ennek a receptnek az elkészítésébe, de higgyék el nekem, a végeredményért megéri küzdeni.

1. Tegyük mély tálba a sóval elkevert lisztet, közepébe, egy kis mélyedésbe öntsük a meleg vizet, s üssük bele a tojást. Az összetevőket pár perc alatt gyúrjuk rugalmas tésztává. Letakarva 10-20 percig pihentessük.

2. Daráljuk le a húst. (Ha kész daráltat veszünk, időt spórolunk.)

3. A felaprított, majd megdinsztelt hagymát keverjük a húshoz, fűszerezzük.
Mehet a töltelékbe reszelt krumpli is, bár ez nem feltétlenül szükséges. Mindenesetre nem rontja el.

4. Nyújtsuk ki a tésztát vékony, hosszúkás lappá. Ezután daraboljuk kb. akkora lapokra, mintha derelyét vagy gombócot készítenénk.

5. Mindegyik négyzetre halmozzunk húsos tölteléket, majd a szemben lévő 2-2 sarkot szorosan nyomkodjuk össze, azaz csomagoljuk be a tölteléket.

6. Párolóedényben készítsük el. Forraljunk vizet, helyezzük a párolóedénybe a kis batyukat, s kb. 45 perc alatt főzzük/gőzöljük készre.

7. Elkészültekor borsozzuk, és adjunk mellé tejfölt.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/51082/pics/lead_800x600.jpg
darált hús,főételek,marhahús,tészta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?