Van saját recepted?

Túróderelye

Túróderelye
Könnyű
31-60 perc
4 fő
101-300 Forint
Hozzávalók:
Ki ne szeretné a klasszikus derelyét, most megmutatom, hogy elkészíteni is sokkal egyszerűbb, mint azt elsőre gondolnánk.

1. Egy mélyebb tálkában a túrót a cukorral jól áttörjük. Lehet picit sózni is.

2. A hozzáütött tojást alaposan elkeverjük benne.

3. Az adott lisztmennyiség felét adjuk a tojásos-túrós masszába, a másik felét hagyjuk meg a derelye formázásához.

4. Lisztezett munkalapon sodorjuk henger alakúra a túrócipót. Éles késsel - srégen - vágjuk fel derelye nagyságú kisebb darabkákra.

5. Közben forraljunk fel 3 liternyi vizet. Kissé mérsékelve a lángot, adagonként főzzük ki benne a túróderelyéket.  Miután a víz színére feljöttek, onnantól 2-3 percig főzzük.

6. Szűrőlapáttal szedjük ki a kész derelyéket, s tálra téve - még forrón - locsoljuk meg olvasztott vajjal. Ízlés szerint tejföl is adható hozzá.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/51539/pics/lead_800x600.jpg
édességek,tészta,túrós
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?