Van saját recepted?

Óriás csiga spanyol módra

Óriás csiga spanyol módra
Könnyű
31-60 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:

A tésztához:
  • 300 gr liszt
  • 1 tk. szárított élesztő
  • 1/2 tk. só
  • 1/4 pohár cukor
  • 1 db tojás
  • 2 ek. étolaj
  • 120 ml meleg víz
A töltelékhez:
Csak semmi pánik, nem a csúszómászót készítjük el mediterrán módon, hanem egy fantasztikus édességet, ami az egész család kedvence lesz.

1. Mély tálban keverjük össze a lisztet, élesztőt, sót, cukrot. Adjuk bele a többi hozzávalót (tojás, olaj, víz), majd a robotgép dagasztókanalával 10 percig formáljuk finom, elasztikus tésztává. A cipót tegyük át egy másik, kivajazott tálba, s letakarva kelesszük duplájára.

2. A megkelt tésztát vágjuk négy darabba.

3. Bevajazott munkalapon nyújtsuk ki mindegyiket téglalap alakúra, s rögtön kenjük át tetejüket olvasztott vajjal.

4. A szélesebb oldalon rendezzük sorba a kedvünkre való tölteléket, hengerítsük fel, majd tekerjük csiga formába.

5. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, erre helyezzük a négy óriás csigát, kenjük meg tetejüket kevéske vajjal, aztán jó fél óráig még pihentessük őket meleg helyen.

6. A sütőt közben előmelegíthetjük, s 180 fokon 30-40 percig süssük a tésztát.

7. Amikor elkészült, szórjuk meg porcukorral, de csak kihűlés után fogyasszuk.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/52037/pics/lead_800x600.jpg
édességek,kelt tészta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?