Van saját recepted?

Húsos sajttekercs

Húsos sajttekercs
Könnyű
31-60 perc
2 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
A sajtot mindenki szereti, a csirkét mindenki szereti, ezért nem lőhetünk mellé közös szerelemgyerekükkel sem.

1. A csirkemell filét az egyik fej hagymával együtt daráljuk le.

2. A sajtot reszeljük durvára.

3. Üssük a sajtra a tojásokat, tegyük bele a tejfölt. Addig keverjük, míg egynemű masszává válik. A sajtmassza se nem sűrű, se nem túl híg lesz.

4. Egy 30x40-es tepsibe tegyünk sütőpapírt, arra igazítsuk el lapátkával a sajtos alapot.

5. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 percig süssük. Mivel minden sütő másképp süt, a sütési idő változhat. A lényeg: ne égjen meg, de lágy se maradjon a "tészta".

6. Amíg sül a sajtos alap, az apróra vágott másik fej hagymát dinszteljük meg étolajon, keverjük  a darált húshoz. Ezután sóval, borssal ízesítsük a tölteléket.

7. Amikor a sajtos alap elkészült, meghűlt, szabadítsuk meg a papírtól.

8. Kenjük meg a húsos töltelékkel, majd szorosan tekerjük fel.

9. Csomagoljuk több réteg fóliába, és 180 fokon 30 percig süssük.

10 perccel az elkészülte előtt nyissuk meg a fóliát, így a húsos tekercs teteje szép piros színt kap.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/51026/pics/lead_800x600.jpg
csirke,főételek,hús,sajtos
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?