Van saját recepted?

Cseburek

Cseburek
Könnyű
61-120 perc
8 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:

A tésztához:
  • 3 pohár liszt
  • 1 pohár hideg víz
  • 125 gr margarin
  • csipetnyi só
A töltelékhez:
  • 450 gr darált hús
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • 1-2 tk. karakteres fűszerkeverék
  • 1/2 tk. szárított kapor
  • 100-150 ml jéghideg víz

    étolaj a sütéshez
Ha a nevéből nem lenne egyértelmű milyen étel ez, ne izguljanak elmondom: ez egy fantasztikus fűszeres hússal töltött lángos!

1. Mély tálba szitáljuk a lisztet, megsózzuk.

2. Miután felöntöttük a hideg vízzel, addig verjük/keverjük, míg szépen összeáll a liszttel.

3. A felolvasztott margarint gyors mozdulatokkal beledolgozzuk a masszába. Finom lágy tészta lesz a végeredmény. Letakarva 1 1/2 - 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

4. Ezután a tésztából 16-18 gombócot/gömböt szaggatunk (1-1 gömböcske a leendő lángos alapja).

5. A darált húsba dolgozzuk bele a szintén ledarált hagymát, kaprot, és sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint.

6. Amikor egybegyúrtunk mindent, öntsük bele a jéghideg vizet, ettől lesz kicsit lágyabb, folyósabb a töltelék.

7. Liszttel meghintett munkalapon nyújtsuk vékonyra a gombóckákat, s mindegyik közepére tegyünk 1 evőkanálnyi tölteléket.

8. Ezután hajtsuk félbe, s nyomkodjuk össze a széleket, sőt villával, villa hegyével cifrázzuk is.

9. Bőséges mennyiségű olajban süssük ki a lángosokat. Közepes hőfokon 2-4 perc alatt mindkét oldala átsül. Aki sültebben, ropogósabban szereti, tovább is tarthatja a tűzön. Forrón tálaljuk.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/52041/pics/lead_800x600.jpg
darált hús,főételek,tészta,töltött
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?