Van saját recepted?

Spanyol rizses csirke

Spanyol rizses csirke
Könnyű
61-120 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
Ha van nemzet amelyik tudja, hogy kell élni, az a spanyol. Érdemes megismerkednünk életszemléletükkel, no meg ízletes ételeikkel is!

1. A csirkét daraboljuk fel (8 részre), mindegyik darabot éles késsel vágjunk be néhány helyen, a résekbe dugjunk fokhagymaszeleteket. Sózzuk, borsozzuk, kenjük meg őrölt köménnyel, majd öntsük rá a bort. Hagyjuk ebbe a pácban 15-30 percig. Közben néhányszor forgassuk meg a húst.

2. A pácból kivéve törölgessük szárazra, aztán egy mélyebb serpenyőben, forró zsiradékon pirítsuk át a húsdarabokat. Tálra szedve tegyük félre.

3. A zöldségeket daraboljuk 1x1 cm-es kockákra. (A fagyasztott borsót nem kell felengedni.) A csirkesütésből visszamaradt forró zsiradékban süssük mindet rusztikusra. Először a hagymát és a sárgarépát. Folyamatosan kevergessük, nehogy szétsüljön. Aztán pár pillanata a paprikát, legvégül a borsót dobjuk az edénybe.

4. Következik a rizs. Összekeverjük, összepirítjuk a zöldségekkel.

5. Visszatesszük az edénybe a csirkedarabokat.

6. Felöntjük a húslevessel, de úgy, hogy a lé legalább fél centivel ellepje. Felforraljuk, majd takaréklángon legalább 30 percig pároljuk az ételt. Ha a rizs nem főne meg ez idő alatt, öntsünk még hozzá egy kis húslevest, s pároljuk tovább.

7. Ha elkészült a rizses csirke, vegyük ki a hússzeleteket, a rizst lapátkával keverjük át, az alja ugyanis kicsit lepirul, de ez nem baj, ez az étel sajátossága. Mehet vissza a hús, pár szelet citrom vagy lime kíséretében.

Forrás: vk.com
Címkék: csirke, főételek
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/51642/pics/lead_800x600.jpg
csirke,főételek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?