Van saját recepted?

Töltött kagylótészta

Töltött kagylótészta
Könnyű
31-60 perc
6 fő
101-300 Forint
Hozzávalók:
Emberek ezrei keresik az értékes drágagyöngyöt a kagylók közepében, de higgyék el, a kis húsgombócok éppen ekkora kincsek a kagylótészta közepén.

1. Enyhén sós, 2-3 ek. étolajjal ízesített vízben al dente állagúra főzzük ki a kagylótésztát. Leöblítjük, leszárítjuk.

2. A vegyes darált húst összekeverjük a ricottával, az apróra vágott, majd megdinsztelt hagymával, a petrezselyemzölddel és a  bazsalikommal. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadunk még kb. 50 gr besamel mártást. Miután alaposan összedolgoztuk valamennyi hozzávalót, kis gömböcskéket formálunk, akkorákat, amelyekkel megtöltjük a kagylótésztát.

3. A töltött tésztákat sütőformába vagy mélyebb tepsibe sorakoztatjuk.

4. Leöntjük a besamellel, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

5. Száraz fehér bor illik hozzá.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/51027/pics/lead_800x600.jpg
darált hús,főételek,tészta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?