Van saját recepted?

Epres sajttorta

Epres sajttorta
Könnyű
61-120 perc
8 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
Sokan elsőre megrettennek a sajt és a torta fogalmának párosításakor, pedig a sajt nem több puszta édes krémnél ebben a fenséges süteményben.

1. Konyhai robotgéppel keverjük simára a vajat és a kekszmorzsát

2. A masszát egyengessük el egy 26 cm átmérőjű tortaformába, majd egy órára tegyük hűtőbe.

3. Forró vízzel öntsük le a zselatint, s hagyjuk kicsit kihűlni.

4. Ezután a túrót keverjük ki a robotgéppel. Jöhet hozzá a tejszín és a cukor! (A cukor mennyiségével játszhatunk, ha édesszájúak vagyunk, növelhetjük az előírt adagot.)

5. Öntsük bele az elkészült zselatint, a citrom levét és a vaníliát. Az egészet jól keverjük át.

6. Tegyük ezt a masszát a formában várakozó alapra, majd irányítsuk megint egy órára hűtőbe.

7. Végül borítsuk be a tortát vékonyra szeletelt eperrel, arra öntsük az eper ízű zselét, és ismét rakjuk egy kis időre hűtőbe.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/52367/pics/lead_800x600.jpg
édességek,gyümölcsös,sajtos,torta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?