Van saját recepted?

Almás lángos

Almás lángos
Könnyű
31-60 perc
4 fő
101-300 Forint
Hozzávalók:
  • 3-4 nagyobb alma
  • 3 ek. cukor
  • 3-4 ek. liszt
  • vaníliás cukor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 db tojás
  • csipetnyi só
  • étolaj a sütéshez
Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy egyszerre kívánjuk meg a lángost és valamilyen édességet. Ez a recept a nagy dilemmázóknak segít.

1. Az almákat, ha nem túl kemény a héjuk, héjastól, ha kemény, anélkül, lereszeljük.

2. Összekeverjük a tojásokkal és a cukorral. Azután hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát meg a lisztet.

3. Fontos, hogy a lisztet apránként keverjük bele, mert éreznünk kell, mikor válik tejföl sűrűségűvé a tésztánk.

4. Serpenyőben olajat melegítünk. Vigyázat, ne legyen túl forró az olaj, mert az a lángos kérgét könnyen megkapja, de a belseje nyers marad.

5. Kanállal szaggassuk ki a tésztát, a kanál hátával kissé lapogassuk meg az egyes darabokat.

6. Forrón tálaljuk, s csorgassuk meg a lángos tetejét mézzel.

Forrás: vk.com
Címkék: almás, édességek
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/52365/pics/lead_800x600.jpg
almás,édességek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?