Van saját recepted?

Olaszos szélesmetélt

Olaszos szélesmetélt
Könnyű
16-30 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
A tészta soha nem hiányozhat egy igazi olasz napjából, amit ebben a receptben egy kis csirkével és paradicsommal dobok fel.

1. A mellfilét falatnyi darabkákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és 15 percig félretesszük.

2. A paradicsomot leforrázzuk, pár perc után lehúzzuk a bőrét. Ezt is, és a paprikát is vékonyabb darabokra szeleteljük. Felaprítjuk a petrezselyemzöldet és a bazsalikomot.

3. Nagyobb serpenyőben olívaolajon megfuttatjuk az átpréselt fokhagymát, majd kivesszük a zsiradékból.

4. Ebbe az olajba tesszük a húst, és erős lángon 5-7 percig pirítjuk. 
Aztán hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, takaréklángon pároljuk tovább. Kis idő múlva felöntjük, összeforraljuk a tejföllel.

5. Eközben al dente állagúra kifőzzük a tésztát, s leszűrés után összekeverjük a zöldséges hússal.

6. Tetejét megszórjuk az illatos bazsalikommal, petrezselyemzölddel.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/51033/pics/lead_800x600.jpg
csirke,csirkemell,főételek,tészta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?