Van saját recepted?

Zabpelyhes sütemény csokoládédarabokkal

Zabpelyhes sütemény csokoládédarabokkal
Könnyű
31-60 perc
6 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
Rendkívül mutatós, könnyű kekszek, amelyek tökéletes kísérői a délutáni teának, vagy kávénak.

1. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót összekeverjük. Hozzáadjuk a zabpelyhet is. A lágy vajat meg a kétféle cukrot is összekeverjük, majd mixerrel szép fehér masszává verjük. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat.

2. Ebbe a masszába adagonként belekanalazzuk a zabpelyhes hozzávalót. Most gazdagítjuk a csokoládédarabkákkal, a mazsolával, napraforgómaggal. Aztán már kézzel formáljuk lágyabb cipóvá (Ha túl lágy lenne, természetesen pár kanál liszttel javíthatunk az állagán.)

3. Kanálnyi adagokat szaggassunk a tésztából, s kis laposabb pogácsává  alakítva mehetnek a sütőpapírral bélelt tepsibe. Kellő távolságban legyenek egymástól, mert sütés közben megnőnek!

4. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 18-20 perc alatt készre sütjük. Rácsra szedve kicsit kihűtjük, s már fogyasztható is. (Ebből az adagból 2 tepsinyi, 24 db sütemény lesz.)

Forrás: vk.com
Címkék: csokis, édességek
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/52363/pics/lead_800x600.jpg
csokis,édességek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?