Van saját recepted?

Málnás pite

Málnás pite
Könnyű
31-60 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:

A tésztához:
A töltelékhez:
  • 700 gr málna
  • 2 ek. cukor
  • 1 ek. keményítő
  • 250 ml víz
vaj a forma kikenéséhez
Könnyed, gyümölcsös sütemény, vigyázzunk vele, mert gyorsan elfogy!

1. A vajat lágyítsuk meg, mégpedig úgy, hogy a vajdarabkákat tartalmazó edényt  forró vízzel teli lábasba állítjuk 5-10 percig.

2. A felolvadt vajat keverjük össze a tojássárgával. Adjuk hozzá a sütőport.

3. A liszt felét villával keverjük bele, a többi liszttel pedig könnyen formálható, lágy tésztává gyúrjuk.

4. Vajjal kikent tortaformába nyomkodjuk a tésztát, de úgy, hogy legalább 4 cm magas pereme is legyen.

5. Előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 perc alatt süssük ki.

6. A töltelékhez való málnából 100 gr-ot turmixoljunk, vagy villával törjünk össze. Öntsünk hozzá 200 ml vizet, cukrozzuk meg, s takaréklángon forrpontig hevítsük. Az 50 ml vízben feloldott keményítőt állandóan kevergetve belefőzzük. Amikor sűrűsödni kezd a püré, levesszük a tűzről, s belekeverjük a maradék málnát.

7. Ezt az öntetet beletöltjük a torta öblébe. Szoba hőmérsékleten kihűtjük.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/52358/pics/lead_800x600.jpg
édességek,málnás,sütemény,süti
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?