Van saját recepted?

Húsgombócok tejszínes mártással

Húsgombócok tejszínes mártással
Könnyű
31-60 perc
4 fő
101-300 Forint

Hozzávalók:

Különleges gombócok, ezúttal eltérve a hagyományoktól: darált hús helyett apró darabokra vágott csirkemell filéből.

1.Kissé klopfoljuk ki a csirkehúst, majd vágjuk vékony, apró darabkákra.
Keverjük hozzá a dinsztelt hagymát, sózzuk, borsozzuk, végül a felvert tojással jól dolgozzuk el az összes hozzávalót.

2. Zsírozzunk ki egy tepsit. Az előbbi húsmasszából formázott kis gömböcskéket szorosan ültessük egymás mellé, s előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig süssük.

3. Ez idő alatt készítsük el a szószt. A reszelt sajthoz adjuk a préselt fokhagymát, aztán öntsük fel a tejszínnel. Egy pillanatra vegyük ki a sütőből a húst, s amikor ráöntöttük a szószt, tegyük még vissza további 15-20 percre.

4. Ha kész, tetejét, oldalát díszíthetjük petrezselyemzölddel, kaporral.


Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/48653/pics/lead_800x600.jpg
főételek,hús,húsgombóc,tejszín
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?