Van saját recepted?

Sült töltött paprika

Sült töltött paprika
Könnyű
31-60 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
Mennyei nyári ebéd, vagy vacsora, akár köret nélkül is fenséges!

1. A paprikát félbevágjuk, kivesszük a csumáját, eltávolítjuk a magokat. A szárat hagyjuk meg!

2. A húst 1x1 cm-es kockákra aprítjuk.

3. A paradicsomot egy percre dobjuk forró vízbe, hideg vízzel öblítsük, majd húzzuk le a héját. Azután 0.5x0.5 cm-es darabkákra vágjuk.

4. Aprítsuk fel a hagymát és a kaprot.

5. A töltelékhez valókat dolgozzuk össze. (Vagyis a húst, paradicsomot, hagymát, kaprot.) Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint. Keverjük bele a joghurtot is.

6. Zsiradékkal kikent sütőformába fektessük a fél paprikákat. Púpozzuk bele a tölteléket.

7. 180-200 fokra előmelegített sütőbe irányítsuk a tepsit, s 30 percig süssük a paprikát.

8. 30 perc után hintsük meg reszelt sajttal, s még adjunk neki 10 percet. A sajt finoman ráolvad a töltelékre.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/52589/pics/lead_800x600.jpg
csirkemell,főételek,paprika,töltött
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?