Van saját recepted?

Hajdinaágyon sült csirke

Hajdinaágyon sült csirke
Könnyű
61-120 perc
4 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
  • 1 közepes méretű csirke
  • 2 pohár köles
  • sajt
  • tejföl
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • grúz fűszerkeverék (ún. hmeli-szunyeli), ennek híján: némi koriander, sáfrány, zeller, édeskömény petrezselyem, fahéj keveréke
  • 1 ek. étolaj
Kívül ropogós, belül omlós grúz ízvilágot idéző csirke, egy mindennapi, ám alul értékelt körettel.

1. Az átmosott, lecsepegtetett hajdinát zsiradékkal kikent tepsibe terítjük. Megszórjuk finomra vágott hagymával és fokhagymaszeletkékkel.

2. Ráhelyezzük a porciókra vágott, enyhén sózott, fűszerkeverékkel bedörzsölt csirkét.

3. Megkenjük tejföllel, leöntjük 1 -1.5 pohár sós vízzel.

4. Következik a reszelt sajt rétege.

5. Végül a sütő: 180 fokon kb. 60 percig sütjük az ételt.

6. Amikor szépen megpirult a csirke bőre, kivehetjük az edényt a sütőből.

Forrás: vk.com
Címkék: csirke, főételek
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/52582/pics/lead_800x600.jpg
csirke,főételek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?