Van saját recepted?

Almafelfújt

Almafelfújt
Könnyű
31-60 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
Bármennyire is íncsiklandónak tűnik, várjunk néhány percet miután kivesszük a sütőből, mert ha azonnal felvágjuk, összeesik.

1. A meghámozott almát csumázzuk ki, és vágjuk vékony szeletekre. (Lereszelhetjük akár nagy lyukú reszelőn is.)

2. A sütőport, a sót és a fahéjat hintsük a lisztbe. A tojásokat a kétféle cukorral habosítsuk ki. A tejjel tovább keverjük.

3. Apránként adagoljuk hozzá a fahéjas lisztet, s keverjük könnyű, folyós tésztává.

4. Végül forgassuk bele az almaszeleteket és a citromhéjat.

5. Egy szögletes, 20x30-as tepsit béleljünk ki sütőpapírral, ebbe öntsük a szuflénak valót. Tetejére szórjunk hideg vajforgácsokat, és gazdagítsuk 2 evőkanálnyi kristálycukorral is.

6. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 40-50 percig, míg szépen megpirul a kérge.

7. Csak 10 perc múlva vegyük ki a formából, utána kockázzuk fel a süteményt.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/52586/pics/lead_800x600.jpg
almás,édességek,felfújt,sütemény
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?