Van saját recepted?

Bundás töltött tök

Bundás töltött tök
Könnyű
31-60 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
A bundához:
Kicsit időigényes, kicsit pepecselős, de higgyék el nekem, nagyon megéri a macerát!

1. A zsenge tököt karikázzuk 1.5 - 2 cm-es darabokra.

2. Kaparjuk ki a belsejét. (Ha nagyon gyenge, épp csak a magokat szedjük ki, a belsejét felhasználhatjuk a töltelékhez.)

3. A töltelék elkészítése következik. Tejben mártsuk meg a kenyeret, majd nyomkodjuk ki a felesleget. A darált húst, a hagymát és a kenyeret húsdarálón nyomjuk át. Üssük bele a tojást, sózzuk, borsozzuk, és jól dolgozzuk össze. A kész tölteléket lefedve tegyük 30-40 percre hűtőbe, ez idő alatt jól összeáll.

4. Töltsük meg a tökkarikák közepét. Erősen tömörítsük.

5. A bundához a tojásokat verjük fel egy kis tejjel, sózzuk, borsozzuk meg.

6. A töltött tököt először lisztben forgassuk meg, majd a tojásos masszában.

7. Felhevített olajba engedjük a töltött karikákat. Mivel nyers hús van a tök belsejében, közepes lángon süssük, hogy legyen ideje átsülni. Le is fedhetjük a serpenyőt. Ha a húst sületlennek éreznénk, a töltött tökszeletek elkészítését fejezzük be sütőben: tepsire téve adjunk az ételnek még 10-15 percet!

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/52581/pics/lead_800x600.jpg
darált hús,főételek,rántott
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?