Van saját recepted?

Töktorta

Töktorta
Könnyű
31-60 perc
6 fő
101-300 Forint
Hozzávalók:
Ez a torta többszörösen különleges: mert sós, nem édes, mert zöldséges, nem gyümölcsös...

1. A meghámozott, kibelezett tököt nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Megsózzuk, s hagyjuk, hogy levet eresszen. Amikor a levét kinyomkodtuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felvert tojást és annyi lisztet, hogy összekeverve lepénytészta sűrűségű legyen. Serpenyőben, forró zsiradékban sütjük majd ki egyesével a "tortalapokat".

2. A töltelékhez a hagymát apróra vágjuk, a sárgarépát durvára reszeljük, együtt puhára pároljuk. Külön edényben összekeverjük a majonézt, a fokhagymát és a kaprot. A sajt lereszelve, a paradicsom szeletelve várja a felhasználást.

3. Amikor kisül az első "tortalap", csinos tálra rakjuk, megkenjük egy réteg majonézzel, halmozunk rá egy kis hagymás-sárgarépás tölteléket, arra pár szelet paradicsomot, majd beterítjük reszelt sajttal. Erre jön az újabb, frissen kisült "tortalap". Így folytatjuk, amíg a hozzávalók tartanak. A sajt a forró sült töktől megolvad, és összetartja a tortát. Ami ugye többszörösen különleges: mert sós, nem édes, mert zöldséges, nem gyümölcsös...

4. Tök helyett érdemes kipróbálni cukkinivel, de akár padlizsánnal is.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/52596/pics/lead_800x600.jpg
főételek,torta,vegetáriánus
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?