Van saját recepted?

Lukas háromszög

Lukas háromszög
Könnyű
61-120 perc
6 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:

A tésztához:
  • 850 gr liszt
  • 500 ml tej
  • 2 db tojás
  • 5 gr szárított élesztő
  • 70 gr vaj
  • 1 ek. étolaj
  • 1 tk. só
  • 1 tk. cukor
A töltelékhez:
1 db tojás a kenéshez
Húsleves mellé például remek második fogás ez a tatár nevén ecspocsmaknak nevezett étel!
1. Langyos tejben futtassuk fel az élesztőt. Ha kész, a vajat, olajat, sót, tojást hozzáadjuk, majd a liszttel finom tésztává dagasztjuk. A tésztát fóliába csavarjuk, egy kis ideig pihentetjük.

2. Eközben elkészítjük a tölteléket. A húst és a krumplit 1 cm-es kockákra daraboljuk, a hagymát felaprózzuk. Sózzuk, borsozzuk.

3. A pihenő tésztát még egyszer átgyúrjuk, majd az adott mennyiséget 16-18 egyforma darabra vágjuk. A darabkákat kis kerek lepénnyé nyújtjuk, s a közepükre tölteléket halmozunk. Aztán becsomagoljuk a tölteléket, háromszög alakúra formázzuk úgy, hogy a közepükön maradjon egy kis lyukacska. Ebbe a lyukba/résbe fogjuk majd a levest beletölteni.

4. A kész töltött tésztákat zsiradékkal kikent tepsibe sorakoztatjuk.

5. 200 fokra előmelegített sütőben 5 percig süssük, aztán csökkentsük a hőmérsékletet 170 fokra, így 20 percig süssük még. Ezután vegyük ki a tepsit, kenjük meg a tészta tetejét felvert tojással, és töltsük meg a lyukakat húslevessel. Töltsünk beléjük annyit, amennyit felvesz a tészta. Újabb 20 perc sütés következik, amíg elkészül.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/52369/pics/lead_800x600.jpg
főételek,kelt tészta,marhahús
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?