Van saját recepted?

Fekete erdő torta

Fekete erdő torta
Könnyű
61-120 perc
8 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:

A tésztához:
A krémhez:
A töltelékhez:
  • 500 gr meggy ( friss vagy fagyasztott)
A díszítéshez:
Nagyon finom, mutatós és igazán klasszikus torta, kiváló záróakkordja egy remek vacsorának.

1. A tojásokat habosítsuk ki a cukorral, adjuk hozzá az olvasztott vajat, az ecettel oldott szódabikarbónát, a lisztet, kakaót, és keverjük egynemű masszává. A tésztát öntsük kivajazott tortaformába, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30-40 percig süssük. Tűpróbával ellenőrizzük elkészültét.

2. A kész tortát kihűlés után vágjuk 3 lapba.

3. A zselatint 10 percig hagyjuk a tejben ázni, azután tűzre téve melegítsük, míg teljesen feloldódik.

4. A tejszínt verjük fel a cukorral. Keverjük hozzá a tejben oldott zselatint. A kész krémet helyezzük 10 percre hűtőbe.

5. A kimagozott meggynek öntsük le a levét. Ezt a levet csorgassuk a tortalapokra. 

6. Az egyik tortalapra kenjük a krém 1/3-át és a meggy felét. A következő lapra jön a krém második harmada és a maradék meggy. A torta tetejét kenjük meg a harmadik harmad krémmel, díszítsük reszelt csokoládéval és meggyszemekkel. Nagyon finom és mutatós lesz!

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/52361/pics/lead_800x600.jpg
csokis,édességek,meggyes,sütemény,torta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?