Van saját recepted?

Sajtos batyu

Sajtos batyu
Könnyű
5-15 perc
4 fő
0-100 Forint

Hozzávalók:

  • leveles tészta
  • sajt (gouda vagy mozzarella)
  • tojás
  • só, ízlés szerinti fűszerek
  • olaj a sütéshez

Villámgyors, kitűnő meleg reggeli lesz, de nagyon illik egy kávé vagy tea mellé is.

1. A leveles tésztát vágjuk félbe, majd laponként 4-4, esetleg 5-5 darabba. A sajtot csinos kis téglalapokra szeleteljük, de ügyeljünk arra, hogy a szeletek ne legyenek szélesebbek a tésztalapoknál. Fontos, hogy a lapokba bele tudjuk csomagolni őket (1/3 - 2/3 arány ).

2. Felvert, sózott, esetleg fűszerekkel ízesített tojásmasszában forgassuk meg a becsomagolt sajtszeleteket, és 3-5 perc alatt forró olajon mindkét oldalukat süssük szép pirosra.

3. Nagyon gyorsan elkészül, rögtön tálalhatjuk. A sajt belül finoman olvad, kívül gusztusos tojásbunda fedi. Kitűnő reggeli lesz, de nagyon illik egy kávé vagy tea mellé is.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/48678/pics/lead_800x600.jpg
előételek,leveles,reggeli,sajtos,sósságok,tészta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?