Van saját recepted?

Öntetes húsos lepény

Öntetes húsos lepény
Könnyű
61-120 perc
6 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:

A tésztához:
A töltelékhez:
Nagyon kiadós étel, elképesztően omlós, krumplis tésztába rejtett álomragu. Mindenképpen próbálják ki!

1. Sós vízben megfőzzük a felaprított krumplit, majd a vizet leöntve, megtörjük. Amikor kihűlt, a hozzáadott tojás, vaj és liszt segítségével könnyű tésztává gyúrjuk. Zsiradékkal kikent formába nyomkodjuk úgy, hogy peremet is formálunk neki. Amíg a töltelék elkészül, mélyhűtőbe tesszük.

2. Egy edényben megdinszteljük a felaprított paprikát, egy másik edényben a felaprított hagymát. A dinsztelt hagymába dobjuk a kis kockákra vágott húst vagy a darált húst, és készre pároljuk. Megsózzuk.

3. Ezután egészítsük ki a vékonyra karikázott paradicsommal meg a korábban megpárolt paprikával. Ezt a tölteléket kanalazzuk rá a tésztára.

4. A tejszínt a tejjel és a sűrített paradicsommal összekeverjük, beleütjük a tojást, majd könnyed mozdulatokkal felverjük az öntetnek valót. Sóval, borssal ízesítjük, és a húsos tölteléket lefedjük vele.

5. 200 fokon 40 percig kell sütni. 10 perccel az elkészülte előtt meghintjük a lepényt reszelt sajttal.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/51538/pics/lead_800x600.jpg
darált hús,főételek,hús,lepény
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?