Van saját recepted?

Túrós félhold

Túrós félhold
Könnyű
31-60 perc
6 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:

A tésztához:
A töltelékhez: 
  • 500 gr túró
  • 3 ek. cukor
  • 1 db tojás
  • 1-2 ek liszt (ha szükséges)
  • vaníliás cukor
tojás a tészta kenéséhez
olaj a sütéshez
Mutatós és nagyon ízletes túrós finomság, tökéletes a délutáni kávé vagy tea mellé.

1. A cukrot keverjük ki a tojással, adjuk hozzá a felolvasztott margarint majd a tejfölt, picit sózzuk, s újból keverjük össze. Ezután szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet. Gyúrjuk kerek cipóba a tésztát, és tegyük kicsit félre.

2. Ez idő alatt állítsuk össze a tölteléket. Végtelenül egyszerű dolgunk lesz: a hozzávalókat szépen összekeverjük. Ne lepődjünk meg, meglehetősen tömör a töltelék! De inkább az legyen, mint hogy kifolyjon a tésztából.

3. Kilisztezett vagy olajozott munkalapon kb. 1/2 cm-es vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és pohár vagy fánkszaggató segítségével korongokat formálunk belőle. A korongok egyik szélére tölteléket kanalazunk, a másik felével bezárjuk, de úgy, hogy épp csak a tészta két szélét nyomjuk össze, a közepén hagyjuk kivillanni az édes túrót.

4. Zsiradékkal kikent tepsibe ültetjük a süteményeket, tetejüket megkenjük felvert tojással. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sülnek.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/52043/pics/lead_800x600.jpg
édességek,sütemény,túrós
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?