Van saját recepted?

Rakott padlizsánszelet

Rakott padlizsánszelet
Könnyű
31-60 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
Valóságos sajtzuhatag kerül a padlizsánra, ami az egyik legegészségesebb, legtáplálóbb zöldség, amit csak ehetünk. Szeressük!

1. Vágással, aprítással kezdünk: a padlizsánt hosszában kb. 1 cm-es szeletekre, a paradicsomot fél centis karikákra, a mozzarellát is fél centis darabokra vágjuk, a fokhagymát, a gouda sajtot pedig lereszeljük.

2. Serpenyőben, forró olívaolajon a padlizsánszeletek mindkét oldalát hirtelen átsütjük. Papírral bélelt tepsibe fektetjük, majd megfűszerezzük őket.

3. Paradicsomszeletekkel fedjük be, arra kerül némi reszelt fokhagyma és néhány darab mozzarella.

4. Miután a reszelt goudával is meghintettük a padlizsánt, a tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 15-20 percig sütjük az ételünket. Igazán akkor lesz jó, ha a sajton kis buborékok jelennek meg.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/53170/pics/lead_800x600.jpg
főételek,padlizsán,paradicsom,sajtos,vegetáriánus
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?