Van saját recepted?

Magyaros túrós pite

Magyaros túrós pite
Könnyű
61-120 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
  • 195 gr liszt
  • 195 gr cukor
  • 100 gr vaj
  • 10 gr sütőpor
  • 2 db tojás
  • 500 gr házi túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 tubus sűrített tej
  • 4 ek. zsíros tejföl
  • 50 gr étcsokoládé

A túróból sosem elég, pláne ha egy ilyen ínycsiklandó pitében rejtjük el egy kis gyümölcs társaságában.

1. A sütemény két keverék rétegezéséből áll. Az első réteghez keverjük össze a lisztet a sütőporral meg 90 gr cukorral, és a vaj segítségével próbáljuk a morzsalékot kezelhető, pürés jellegűvé összenyomkodni.

2. A másik réteg összetevői: a tojás, a túró, 105 gr cukor, vaníliás cukor. Ezt a réteget keverjük ki egyneművé. (Tehetünk bele mazsolát is!)

3. Béleljünk ki sütőpapírral egy kb. 25 cm átmérőjű tortaformát. Az első keveréket 3 részre osztjuk, a másodikat 2 részre. Először az első réteget nyomkodjuk a tortaformába, arra kerül a túrós réteg. Követi az első, majd a második réteg, végül lezárjuk a tésztás jellegűvel.

4. 180 fokra előmelegített sütőbe dugjuk a pitét, 50-60 percig sütjük.

5. Közben a díszítéshez keverjük össze a tejfölt és a sűrített tejet. Külön edényben olvasszuk fel a csokoládét.

6. A sütőből kivett tésztára a tejfölös öntetet kenjük először, azt csorgassuk meg az olvasztott csokoládéval. Fogpiszkálóval, villával szép formákat rajzolhatunk a csokiból.

7. Szoba hőmérsékleten kezdjük kihűteni a pitét, de a teljes hűtést bízzuk a hűtőszekrényre. Csak utána vegyük ki a formából.

Forrás: vk.com

|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/53168/pics/lead_800x600.jpg
édességek,meggyes,sütemény,túrós
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?