Van saját recepted?

Csirkemellsaslik spárgatökkel

Csirkemellsaslik spárgatökkel
Könnyű
31-60 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
  • 500 gr csirkemell
  • 1-2 zsenge spárgatök
  • étolaj a sütéshez
A páchoz:
Le merném fogadni, hogy életükben nem gondoltak még erre a párosításra, de megsúgom, nagyon megéri elkészíteni!

1. A csirkemellet közepes nagyságú kockákra vágjuk, majd a pácba forgatjuk. Legalább 20-30 percig benne hagyjuk, de lehet pár órára is. Az esetben tartsuk hűtőben.

2. A tököt jó éles késsel hosszában vékonyra felszeleteljük. Megsózzuk, 10 percig állni hagyjuk.

3. Hurkapálcikára fűzzük a saslikhoz valókat: felváltva a húsdarabokat és a feltekercselt tökszeletkéket. Mivel a hús pácolt, elég gyorsan elkészül.

4. Serpenyőben olajat hevítünk. Tegyünk bele néhány saslikot, közepes lángon 4-5 percig süssük egyik, majd másik oldalát. Ne hagyjuk sokáig a tűzön, mert meglágyul az étel.

5. Forrón tálaljuk. Lehet mellé mártogatóst adni, ez készülhet pl. tejfölben elkevert fokhagymával.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/53161/pics/lead_800x600.jpg
csirke,csirkemell,főételek,hús
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?