Van saját recepted?

Egyiptomi édes béles

Egyiptomi édes béles
Könnyű
61-120 perc
8 fő
101-300 Forint
Hozzávalók:
  • 1/2 tk. szárított élesztő
  • 3 pohár liszt
  • 200 gr vaj
  • 1 pohár cukor
  • 3 pohár tej
  • 2 db tojás
  • csipetnyi só
  • 3 ek. burgonyakeményítő
  • porcukor a szóráshoz
  • vaníliás cukor ízlés szerint
Nem éppen egy hétköznapi, de melegen és hidegen is kitűnő sütemény.

1. Egy pohár langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd beleütünk egy tojást, megsózzuk, és a liszt segítségével könnyen formálható tésztává gyúrjuk.

2. A tésztát két egyforma részre osztjuk, a darabokat vékonyra kinyújtjuk. Olvasztott vajjal mindegyiket megkenjük.

3. Ezután feltekerjük a vajas tésztát, csiga formájúra alakítjuk, s konyharuhával letakarva két órára hűtőbe tesszük.

4. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a krémet. A cukrot összekeverjük a keményítővel, aztán egy tojással fehéredésig verjük. Felöntjük két pohár tejjel, takaréklángra tesszük, és folyamatosan kevergetjük, míg sűrűsödni kezd a krém.

5. A hűtőből kivett tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk úgy, hogy az egyik pár centivel nagyobb legyen a másiknál. A kisebb darabot sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

6. Megkenjük a krémmel, ráterítjük a nagyobbik lapot, s a széleket mindenütt 2-3 centiméterre alátűrjük. Villával megszurkáljuk a tetejét, hogy a keletkező gőz eltávozhasson.

7. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Amikor aranysárga lesz a színe, elkészült.

8. Kissé hűtsük meg, majd szórjunk rá porcukrot.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/53164/pics/lead_800x600.jpg
édességek,sütemény
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?