Van saját recepted?

Fényes mázas fahéjas csiga

Fényes mázas fahéjas csiga
Könnyű
31-60 perc
8 fő
101-300 Forint
Hozzávalók:

A tésztához:
  • 200 gr tej
  • 11 gr száraz vagy 50 gr friss élesztő
  • 2 db tojás
  • 1/3 csomag olvasztott margarin
  • 100 gr cukor
  • 600-700 gr liszt (amennyit a tészta felvesz)
  • 1 tk. só
A töltelékhez:
A krémhez:
  • 50 gr tejszínes sajt
  • 100 gr porcukor
  • 2-3 ek. olvasztott vaj
  • vaníliás cukor
Ezeknek a fahéjas csigáknak egyszerűen nem lehet ellenállni, de van egy jó hírem: nem is kell!

1. Az élesztőt kevés cukorral ízesített langyos tejben felfuttatjuk.

2. Közben kihabosítjuk a tojásokat, tovább keverjük a lágy margarinnal, végül a cukorral.

3. A feljött élesztőt egy mély edénybe öntjük, amiben majd elkészítjük a tésztát. Hozzákeverjük a tojásos masszát.

4. A sóval elegyített liszt egy részét szintén beleöntjük, elkeverjük, majd hozzátesszük a maradék lisztet. Finom, jól formálható tésztává dagasztjuk. Fél órára félretesszük kelni.

5. Azután  a tésztát vékony, négyszögletes lappá nyújtjuk. Felületét megkenjük olvasztott margarinnal, s megszórjuk a barna cukor és a fahéj keverékével.

6. Amilyen szorosra csak lehet, tekerjük fel. Majd vágjuk a tekercset gurigákra. (késsel vagy cérnával). A receptbeli adagból közel 30 darab lesz.

7. 175 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt megsülnek a csigák.

8. Közben készítsük el a krémet: a tejszínes sajtot, a porcukrot és az olvasztott vajat jól keverjük ki, aztán a kisült tészta tetejét, de akár az oldalát is, kenjük meg ezzel a krémmel.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/53118/pics/lead_800x600.jpg
édességek,sütemény
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?