Van saját recepted?

Olasz előétel provolone sajttal

Olasz előétel provolone sajttal
Könnyű
16-30 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
  • 340 gr provolone sajt (helyettesíthető bármilyen füstölt, félkemény, tehéntejből készített gyúrt sajttal)
  • 110 gr vaj
  • 100 gr zöldhagyma
  • 2 tk. mák
  • 1 db friss kerek cipó
A töltelékhez:
Arra azért vigyázzunk, hogy ne együk tele magunkat ezekkel az egyszerre ropogós és krémes falatkákkal.

1. Forró vajon dinszteljük meg a felszeletelt gombát. Amikor a gomba zsírjára sül, hintsük meg kakukkfűvel, és hűtsük ki.

2. A kenyeret keresztben vagdaljuk be, de ne az aljáig. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. A vágatokat töltsük meg darabokra szelt sajttal és gombával.

3. Az olvasztott vajban keverjük el a mákot és a felaprított zöldhagymát, s kenjük át vele a kenyér tetejét, oldalát. Fóliába csomagolva irányítsuk a 140 fokra előmelegített sütőbe, s ott 15 percig süssük. Utána nyissuk ki a fóliát, és legalább 10 percig pirítsuk ezt a remek előételt!.

Forrás: vk.com
Címkék: előételek, sajtos
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/53110/pics/lead_800x600.jpg
előételek,sajtos
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?