Van saját recepted?

Epres ladik

Epres ladik
Könnyű
31-60 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók: 

A tésztához:
  • 200 ml meleg tej
  • 1 púpos tk. instant élesztő
  • 40 gr vaj
  • 1 db tojás
  • 3 ek. cukor
  • 1/4 tk. só
  • 2 ek. étolaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 pohár (250 ml) liszt
A töltelékhez:
  • 300 gr eper
  • cukor ízlés szerint
tojás a tészta kenéséhez
porcukor a szóráshoz

Ezekkel a kis csónakokkal elevezhetünk az epres mennyországba.

1. Csipetnyi cukorral ízesített meleg tejben, amelybe 2 ek. lisztet is tettünk, elkeverjük az élesztőt, és kovászt készítünk belőle. Letakarva meleg helyen tartjuk 15 percig.

2. Ez idő alatt hozzáfogunk a tészta elkészítéséhez. A felmelegített vajat, a cukrot, vaníliás cukrot, sót, étolajat, tojást villával könnyedén összedolgozzuk.

3. A feljött kovászhoz adjuk a maradék lisztet, s beleöntjük az előbbi vajas-tojásos keveréket is. Az egészet könnyű kis tésztává formáljuk. (Nem kell túllisztezni!) Tegyük át egy mélyebb tálba, takarjuk le, s 1 órára állítsuk meleg helyre. Duplájára fog nőni.

4. Ezután osszuk 8-10 részre. Nyújtsuk enyhén ovális alakú lapokká őket, majd a kis lepénykék két szélén ejtsünk hosszanti bevágásokat. A látvány olyan, mintha egy kétfülű kiterített kosarat látnánk.

5. A tészta közepére helyezzünk pár szem epret, cukrozzuk meg. Ezután a gyümölcs fölött a jobb fület áthajtjuk a bal oldalra, a bal fület pedig a jobb oldalra. A kis ladikokat gyorsan beleültetjük egy sütőfóliával bélelt tepsibe. A tésztaszéleket lekenjük felvert tojással.

6. 180 fokon addig sütjük, míg szép arany színű lesz a sütemény. Sütőtől függően 25-30 percig.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/53676/pics/lead_800x600.jpg
édességek,gyümölcsös,sütemény
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?