Van saját recepted?

Szedres kupolácska

Szedres kupolácska
Könnyű
31-60 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
Készíthető szeder helyett áfonyával, málnával vagy bármiféle más bogyós gyümölccsel.

1. Öntsük egy mélyebb edénybe a "nedves" összetevőket: a citromlét, az olajat, a tejet, a tojást, és alaposan keverjük őket össze. Egy másik edényben elegyítsük a "száraz" összetevőket: a lisztet, sütőport, sót, cukrot és az aprócska darabokra tördelt fehér csokoládét. (Fél pohárnyi csokit hagyjunk meg a díszítéshez.)

2. Ezután egyesítsük a kétféle keveréket. Finom mozdulatokkal dolgozzunk, de ha itt-ott marad egy kis csomó, semmi baj, majd szétsül.

3. Adjuk a masszához a fekete szedret. (Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, nem kell kiolvasztani, mert beszínezi a tésztát.)

4. Töltsük papírformácskákba. Egészen a tetejéig tegyük a tésztát, akkor képződik a sütés során csinos kis kupola formája. Szórjuk meg a csokidarabkákkal.

5. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt barnás piros lesz a színe.
Érdemes persze tűpróbával ellenőrizni, hogy mindenütt átsült-e.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/53680/pics/lead_800x600.jpg
édességek,gyümölcsös,sütemény
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?