Van saját recepted?

Csupa eper torta

Csupa eper torta
Könnyű
31-60 perc
8 fő
500 Forint felett
Hozzávalók:
A tésztához:
  • 110 gr lágy vaj
  • 3 ek. cukor
  • 150 gr liszt
A töltelékhez:
  • 500 ml víz
  • 350 gr cukor
  • 6 ek. kukoricakeményítő
  • 170 gr eper ízű zselé
  • kb. 2 kg megmosott, megtisztított eper
Nem csalás, nem ámítás, ebben a tortában tényleg az eper a főszereplő.

1. Egy tűzálló tál alján keverjük össze a vajat, a cukrot meg a lisztet. (Nem kell hozzá segédeszköz: elég az ujjunk.) 190 fokon 10-15 perc alatt, a szélek pirulásáig süssük meg ezt az alapot. A sütőből kivéve szoba hőmérsékletűre hűtsük.

2. Fél liter vízbe öntsük bele a cukrot meg a keményítőt, forrpontig hevítsük, kevergessük, míg besűrűsödik, akkor vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá az eper ízű zselét, és kevergessük, míg teljesen feloldódik benne. Ezt is hűtsük ki.

3. Majd keverjük bele a felaprított epret.

4. Ekkor már csak annyi a dolgunk, hogy a tortaalapra öntsük az összes tölteléket. A teljes dermedésig állítsuk hűtőbe.

5. Tejszínhabbal kínáljuk.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/54083/pics/lead_800x600.jpg
édességek,gyümölcsös,sütemény,torta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?