Van saját recepted?

Mákos és szezámmagos bukta

Mákos és szezámmagos bukta
Könnyű
31-60 perc
4 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
  • 200 ml tej
  • 7 gr instant élesztő
  • 100 gr vaj
  • 150 gr cukor
  • 10 gr vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 1/4 tk. só
  • 450-500 gr liszt
  • mák, szezámmag
A mutatós buktákhoz ne sajnáljuk magunktól a különböző ízletes lekvárokat.

1. A langyos tejben oldjunk fel 1 ek. cukrot, keverjük bele az élesztőt és 150 gr lisztet. Tegyük meleg helyre.

2. A megkelt kovászhoz adjuk az olvasztott vajat, a kétféle cukrot, a sót, és beleütünk 1 egész tojást meg 1 tojásfehérjét. A maradék liszttel rugalmas tésztává dagasztjuk. A cipót meleg helyre állítjuk, hadd keljen duplájára.

3. A megkelt tésztát vágjuk 7 egyenlő részre. Formáljuk őket csinos kis buktává.

4. Egy 28 cm átmérőjű kivajazott sütőformába ültessük a kis cipókat, de ne túl szorosan egymás mellé.

5. Kis ideig még tovább kelesztjük, akkor megkenjük felületüket felvert tojássárgával.

6. A bukták egyik részére mákot, másik részére szezámmagot szórunk. Ne spóroljunk a magokkal!

7. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsülnek.

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/54075/pics/lead_800x600.jpg
bukta,édességek,sütemény
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?