Van saját recepted?

Epres buktagyűrű

Epres buktagyűrű
Könnyű
31-60 perc
6 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
Ebből az édességből semmiesetre sem lesz bukta, bárkinek is készítsük el.

1. Kevéske cukrozott tejben futtassuk fel az élesztőt.

2. A többi langyos tejbe üssük a tojásokat, tegyük bele a cukrot, vaníliát és a felolvasztott margarint. Öntsük bele a felfutott élesztőt, s annyi lisztet adjunk hozzá, amennyivel közepes keménységű tésztát tudunk dagasztani. Ha jól kidolgoztuk, félretesszük pihenni.

3. Ha duplájára kelt, lisztezett munkalapra borítjuk, majd kis darabkákat szaggatunk a tésztából, és enyhén ovális formájú lepénykéket nyújtunk belőlük. A rövidebb széleken kis bevágást ejtünk.

4. A lepénykék közepére helyezünk pár szem epret.

5. A bevágott széleket átlósan átnyújtjuk a szemben lévő oldalra, de úgy, hogy az eperszemeket nem takarjuk el. 

6. A buktagyűrűket megkenjük a felvert tojássárgával, megszórjuk cukorral.


7. Sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól tisztes távolságra ültetjük őket.

8. 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük a tésztát. (kb. fél óra)

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/55672/pics/lead_800x600.jpg
bukta,édességek,sütemény
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?