Van saját recepted?

Sült krumplipüré hústöltelékkel

Sült krumplipüré hústöltelékkel
Könnyű
31-60 perc
8 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
Szeretik a lassagnét? Én nagyon. Tudják mi jobb még annál is? Ha a töltelékét krumplipüré közé illesztjük. Egyszerűen mesés!

1. A krumplipürébe ütjük a tojást, elkeverjük 2 ek. liszttel, 3 ek. reszelt sajttal, sózzuk, borsozzuk.

2. Olvasztott vajon, takaréklángon enyhén megpirítunk 4 ek. lisztet. Felöntjük tejjel. Amikor gyöngyözni kezd, levesszük a tűzről, sózzuk, borsozzuk, és csipetnyi őrölt szerecsendióval illatosítjuk. Belekeverünk 2 tojást és 3 ek. reszelt sajtot. Kész a besamel mártásunk.

3. Egy zsiradékkal kikent tepsit megszórunk panírmorzsával. Egyenletesen ráterítjük a püré réteget.

4. A darált húst megpirítjuk, felöntjük a borral, fűszerezzük, beledobjuk a felaprított paradicsomot, hagymát, paprikát. Megsózzuk, majd a püré rétegre halmozzuk. Tetejére reszelt sajtot hintünk.

5. Az egészet leöntjük a besamel mártással, s a maradék reszelt sajttal megpöttyözzük.

6. 180 fokon kb. 25 percig sütjük, míg szép piros, ropogós lesz a teteje.

7. Forrón tálaljuk. De: hidegen is nagyon finom!

Forrás: vk.com
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/51059/pics/lead_800x600.jpg
darált hús,egytálétel,főételek,krumpli
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?