Van saját recepted?

Húsleves kvásszal

Húsleves kvásszal
Könnyű
61-120 perc
6 fő
301-500 Forint
Hozzávalók:
Igazán oroszos, marhahúsból készült, elképesztően gazdag leves.
1. A krumplit sós vízben főzzük meg. Miután kihűlt, meghámozzuk s felkockázzuk.

2. A zöldhagymát, kaprot, petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A felkockázott krumplival együtt egy mélyebb edénybe tesszük, megsózzuk, finoman egybekeverjük őket, majd krumplitörővel nagyon enyhén összenyomkodjuk.

3. A tojásokat főzzük meg, s az uborkával együtt ezt is apró kockákra vágjuk.
A retket reszeljük le. A húst vékony csíkokra, falatkákra daraboljuk. Mindezeket tegyünk a krumplihoz, keverjük egybe vele, s ha szükséges, sózzuk meg.

4. A torma mehet a kvászba, s így öntsük rá a húsos zöldségekre.

5. Kis idő elteltével tányérba szedhetjük a levest. Egy-két kanálnyi tejföllel még finomabbá tehetjük.

Forrás: vk.com
Címkék: levesek, marhahús
|
https://eztfozdki.blogstar.hu/./pages/eztfozdki/contents/blog/56370/pics/lead_800x600.jpg
levesek,marhahús
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?